LokacijaLokacija fabrike

Sedište kompanije je u Prijepolju na jugozapadu Srbije na tromeđi Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni Kolovrat pored magistralnog puta ka Crnoj Gori, M21 preko Bjelog Polja i M8 preko Pljevalja kao i železničke pruge Beograd – Bar.

Udaljenost Prijepolja od Beograda (Srbija) 290 km, od Podgorice (Crna Gora) 170 km, od Sarajeva (Bosna i Hercegovina) 180 km, od Skoplja (Makedonija) 310 km, od Zagreba (Hrvatska) 590 km, od Luka Bar (Crna Gora) 225 km, od Rijeke (Hrvatska)750 km.

 

O Prijepolju

Opština Prijepolje pripada Zlatiborskom okrugu sa površinom od 827 km² druga je opština po površini u okrug. Prijepolje prema popisu iz oktobra 2011. godine ima 36.713 stanovnika.

Prijepolje je smešteno na ušću reke Mileševke u Lim, u podnožju planine Jadovnik . Na šestom kilometru od ušća, na reci Mileševci nalazi se srednjovekovni manastir Mileševa. Manastir Mileševa je jedan od najznačajnih srpskih manastira poznat kao grobno mesto Svetog Save i čuven po fresci „Beli Anđeo“ koja je putem prve satelitske slike 21. avgusta 1958. godine ( iste godine osnovan Elan ) preletela Atlantik, i sa kojom se pred novim svetom podičila i “stara gospođa” Evropa.

Prijepolje je bogato kulturno – istorijskim spomenicima i znamenitostima koji su svedoci vekovnog postojanja i opstajanja mnogih civilizacija od Rima do današnjih dana.

Prijepolje sa okolinom krase mnoga prirodna bogatstva. Netaknute šume, reke, izvori, planine i kanjoni nude istinsko uživanje u spoju nenarušenih prirodnih lepota u ekološki čistoj okolini.